al final de cada pàgina recordeu clicar a "missatges més antics"


Videt proposa dues instal·lacions d'artistes amb el denominador comú de ser dones, tres mirades diferents, tres llenguatges artístics: vídeo, fotografia i escriptura;
a la Capella de sant Joan i a la Sala Els Trinitaris, conjuntament amb la mostra de vídeo art que es veurà exposat en els aparadors d'alguns comerços del centre de Vilafranca.



Aquest any Videt compleix el seu 10é aniversari, per això presenta una mostra-recull d'obres de tots aquests anys més el país convidat Argentina.



Com cada any Videt ha anat promocionant i creant relacions amb altres festivals d'arreu del món, el seu creador i coordinador Joan raven de l'associació VIDET a viatjant en persona i realitzat algunes conferències a països com : Mèxic, Cuba, i Perú. També ha presentat vàries mostres de les obres i dels artistes, promocionant alhor la ciutat de Vilafranca del Penedès,
en països com els anomenats anteriorment i també Alemanya i Taiwan (on va crear una exposició col·lectiva amb artistes del país)Estats Units, Hongria, i Veneçuela, Argentina (aquest any).

Sempre, des de Videt, s'ha volgut crear aquest pont de relacions amb altres països, alhora aquests han pogut presentar obres i artistes del seu festival a la ciutat de Vilafranca del Penedès.



Videt ha esdevingut un referent allà on ha fet presència en la difusió de l'art i dels artistes, intentant sempre esdevenir un suport per l'artista, aquest treball no és fàcil, donar a conèixer i facilitar un espai a artistes i obres no conegudes sempre és un risc que Videt assumeix en tota plenitud.



Videt a volgut també crear un mestissatge entre les arts i els espais expositius, desenvolupant activitats com instal·lacions vegetals a la Biblioteca,presentacions i tallers a l'escola d'art Arsenal, intervenir en els aparadors dels comerços, presentacions de cinema documental a Vinseumespectacles de teatre-art a cal Boletpioner en projeccions de Mapinng al la plaça de Santa Mariafusionar art i religió al portar al Lama i director de la casa Tibet de Barcelona a parlar dins la capella de Sant Joan, també presentar la dansa Butho a Vilafranca per primera vegada, etcètera.



Videt a agut de reduír molt les seves activitats a causa de les retallades, però volem informar que estem començant a desenvolupar un pla per a poder recollir més diners per a portar algunes activitats de performance (performagia) l'any 2015, així com poder presentar més projeccions de mapinng, coincidint amb l'any que Vilafranca es Seu cultural.

Les exposicions de VIDET 2014:


del Dissabte 1 de Març al diumenge 16 de març obert tots els dies
inauguració a les 19 h.
Sala els Trinitaris:
vídeo instal·lació:

títol: CONSCIENTE
de l'artista: Sonia Sánchez Cuéllar de la ciutat de Toledo. España.
 
“Como dice el título, tomo consciencia de mí misma a través de los videos. Un examen de introspección de mi relación con el mundo en oposición a como yo veo la realidad”



Un passatge per imatges en format de vídeo instal·lació, objectes i fotografies

--------------

del Dissabte 1 de Març al diumenge 16 de març obert tots els dies
Sala Capella de Sant Joan:
títol: Liebesbriefen (cartes d'amor)
de l'artista periodista i fotògraf: Susana Vázquez Vidal de la ciutat de Camagüey. Cuba.

Escrits de: Neutrum de la ciutat de Heidelberg. Alemanya.

 
 

Un passatge per diferents llenguatges::
vídeo, fotografia i escriptura




 
 videt agraeix a totes les persones que van participar de la inauguració de VIDET 2014,
també per la mostra d'interès i l'acte inaugural portat a terme per part del regidor de Cultura
i de la regidora de Coordinadora Adjunta de l'Àrea de Relacions Ciutadanes i Promoció Social,
de Vilafranca del Penedès, a la premsa i a totes les persones que van llegir les cartes d'amor i
a totes les que van contribuir a fer-ne una vetllada magnífica.